Bij de tajine van het Volkskrant Weekendmenu een stevige rode wijn uit Argentinië.
Waarom
Een gerecht als de tajine van vandaag zou je als laat-middeleeuws kunnen beschouwen. Toen werd er ook bij ons gul met specerijen, zuur en zoet gewerkt in verder hartige gerechten. En over zoiets als een ‘wijn-spijscombinatie’ maakte niemand zich druk. Dat doen Marokkanen vandaag de dag ook niet; ze mogen niet van hun geloof. Nou, wij wel.
Smaak
Wat we nodig hebben is volheid, sap en kracht; om al te subtiele schakeringen maken we ons dit keer niet druk. En zo kom ik uit bij de Cabernet Sauvignon van het Argentijnse bedrijf Trapiche. De wijngaarden liggen in Mendoza, of grote hoogte, waar koelte voor de gewenste frisheid in de wijn zorgt. De zwarte bessen en vanille waar de wijn naar geurt doen het uitstekend bij de tajine.
Verkrijgbaarheid
Trapiche Cabernet Sauvignon 2007, Mendoza, Argentinië
C1000, 4,99