De wijn van de week, als begeleiding van de eendenborst met tamarinde, is een fantasische rode uit Chili.
Waarom
Bijna zou je bij dit gerecht beter cola kunnen drinken. Zoveel smaak, zuur van de tamarinde, zoet, pittig. Bijna, zei ik. Want cola walst overal overheen en degradeert de eend tot fastfood. Nee, we nemen de dijk van een wijn die op het pittige na ook van alles heel veel heeft.
Smaak
Van de syrahdruif uit de Rhônevallei maakt Los Molles in Chili een duizelingwekkende wijn, met kracht (14,5 procent!) en tegelijk een sopraanzingend frisse smaak. Zeer fruitig, zeer sappig, zeer alles. Ik had eerlijk gezegd nog nooit zoiets geproefd; een wijn alsof je in een achtbaan zit. En ondanks dat alles is het geen blockbuster. Geen idee hoe ze het doen, maar ze doen het.
Verkrijgbaar
Grape District in Amsterdam, 7,95 euro, en online op www.grapedistrict.nl.