- Anderson, Burton, Vino, The wines and winemakers of Italy (Papermac, Londen 1987).
(Italiaanse wijn) - Arrigoni, Viviana (ed.), The Italian wine guide, where to go and what to see, drink and eat (Touring Club of Italy, A&P Editing, Milaan 1999).
(Italiaanse wijn, toerisme) - Belfrage, Nicolas, Barolo to Valpolicella, The wines of Northern Italy (Faber & Faber, Londen en New York 1999).
(Noord-Italiaanse wijn) - Belfrage, Nicolas, Brunello to Zibibbo, the wines of Tuscany, Central en Southern Italy (Faber & Faber, Londen en New York 2001).
(Italiaanse wijn) - Belfrage, Nicolas, Life beyond Lambrusco, understanding Italian fine wine (Sidgwick & Jackson, Londen 1986). (Italiaanse wijn)
- Beukers, Mariëlla en Irene de Vette, Wijn van eigen bodem (Forte Uitgevers, Baarn 2015)
(Wijn in Nederland) - Brand, Huib, De wijnen van Toscane (Tutein Nolthenius, Amsterdam 1992).
(Toscaanse wijn) - Brown, Gordon, L’art des alcools à travers le monde (Hachette, Parijs 1995).
(Productinformatie-alcohol) - Casteren, Cees van, Paradiso, de nieuwe wijnen van Chili (Inmerc, Wormer 2006).
(Chileense wijn) - Cernilli, Daniele en Marco Sabellico, The new Italy, a complete guide to contemporary Italian wine (Wine Appreciation Guild, South San Francisco 2001).
(Italiaanse wijn) - Chartier, François, Taste buds and molecules, the art and science of food, wine, and flavor (John Wiley & Sons, Hoboken 2012)
- Clarke, Oz, Encyclopedia of wine, an a-z guide to the wines of the world (Little, Brown & Company, Londen 2003). (Wijnencyclopedie)
- Crum, Gert, Champagne, de streek, de wijn, het plezier (Schuyt & Co/Lannoo, Haarlem en Tielt 1999).
(Productinformatie-champagne) - Deglas, Christian, De smaak van Belgisch bier (J.-M. Collet, Braine-l’Alleud, 1996).
(Belgisch bier) - Dominé, André, Wijn (Könemann, Keulen 2004).
(Wijn) - Duijker, Hubrecht, Bordeaux, wijnatlas & encyclopedie (Het Spectrum, Utrecht 1997).
- Duijker, Hubrecht, Welke wijn waarbij, honderden tips voor kostelijke wijn- en spijscombinaties (Inmerc, Wormer 2000).
(Combineren van wijn en eten) - Duijker, Hubrecht, Wijn- en reisatlas van Spanje, een toeristische gids voor de wijnliefhebber (Het Spectrum, Utrecht 1987).
(Spaanse wijn) - Duijker, Hubrecht en Hugh Johnson, Wijn- en reisatlas van Frankrijk, een toeristische gids voor de wijnliefhebber (Het Spectrum, Utrecht 1987).
(Franse wijn) - Duijker, Hubrecht, Wijngids voor beginners (Van Holkema & Warendorf, Houten 2011).
- Eekhout, Jan H., Wijn, verzen naar Li Tai-Po (W.L.&J. Brusse’s Uitgeversmaatschappij, Rotterdam 1930).
(Verzen uit de 8e eeuw over wijn) - Epstein, Becky Sue, Champagne, a global history (The edible series, Londen 2011).
(Geschiedenis, productinformatie-champagne) - Hamersma, Harold, Wijnreis door mijn lichaam (Nieuw Amsterdam Uitgevers, Amsterdam 2010).
(Lichamelijke effecten van wijn) - Hughes, John, Scotland’s malt whisky distilleries (Tempus, Stroud 2003).
(Productinformatie-Schotse whisky) - Illy, Francesco en Riccardo, Dal caffè all’ espresso (Illustrati Mondarori, Milaan 1989).
(Productinformatie-koffie) - Jackson, Michael, De grote Belgische bieren, een volledige gids en een hulde aan een unieke cultuur (Media Marketing Communications, Antwerpen 1991).
(Belgisch bier) - Jefford, Andrew, After-dinner drinks (Van Dishoeck, Houten 2004).
(Productinformatie-digestieven) - Klei, Nicolaas, Tot op de bodem, alles over wijn (Podium, Amsterdam 2007).
(Productinformatie-wijn) - Kleyn, Onno, Heerlijk Italië, een smaakvolle ontdekkingsreis door de vele wijnstreken van Italië (Het Spectrum, Utrecht 1999)
(wijnen van Italië) - Kleyn, Onno, Weg van wijn (Nieuw Amsterdam, Amsterdam 2011).
(Wijnverhalen) - Klosse, Peter, Het proefboek, de essentie van smaak (Tirion, Baarn 2003).
(Combineren van wijn en eten) - Klosse, Peter, Smaakstijlen, de nieuwste visie op het combineren van wijnen en gerechten (Tirion, Baarn 2000). (Combineren van wijn en eten)
- Klosse, Peter en N. Minksjan-Veenhuizen, Aan de slag met wijn (SVH-leerboeken, 2010).
(Wijn voor beginners) - Lexmond, Hermi, Van groene dromen tot rode wijnen, Over Nederlandse wijnen, wijnbouw en nog veel meer… (Mien & Dien, Groenlo 2012)
(tegelijk verhaal over opbouw wijnbedrijf en grondige uitleg wijnbouw met nieuwe druivenrassen in Ned.) - Meesters, Karel, Wijnlexicon, ruim 2400 begrippen van A tot Z verklaard (Het Spectrum, Utrecht 2004). (Productinformatie-wijn)
- Metselaar, R., De wijnen uit het Valtellina (Eindhoven 2004). (Italiaanse wijn)
- Milne, Bill en Roddy Martine, Schotse malt whisky (De Lantaarn, Amsterdam 1998).
(Productinformatie-Schotse whisky) - Minnekeer, Bob en Stefaan van Laere, Whisky (Schuyt&Co/Lannoo, Haarlem en Tielt 1998).
(Productinformatie-whisky) - Philips, Rod, Een kleine geschiedenis van wijn (Forum, Amsterdam 2001).
(Geschiedenis-wijn) - Quellier, Florent, La table des Français, une histoire culturelle (XVe-XIXe siècle) (Presses Universitaires de Rennes, Presses Universitaires François Rabelais, Rennes/Tours 2007)
(indrukwekkend hoofdstuk over wijn) - Robinson, Jancis, Julia Harding en José Vouillamoz, Wine grapes, a complete guide to 1368 wine varieties, including their origins and flavours (Allen Lane/Penguin, Londen-New York 2012)
- Robinson, Jancis, Mitchell Beazley, Vines, grapes and wines (Octopus Publishing, Londen 1999).
(Wijn en druiven) - Robinson, Jancis, Wijncursus (Het Spectrum, Utrecht 2003).
- Rosenblatt, Lucas e.a., Koffie, geschiedenis, teelt, veredeling (Fontaine Uitgevers, Abcoude 2003).
(Productinformatie-koffie) - Ruitenberg, Noële en Magda van der Rijst, Vinos de Jerez, sherry, temperamentvolle wijn uit Jerez (Spaans Promotie Centrum, Den Haag 2007).
(Productinformatie-sherry) - Shah, Michèle, Mitchell beazley wine guides, wines of Italy (Octopus Publishing, Londen 2006).
(Italiaanse wijn) - Shepherd, Gordon M., Neurogastronomy, how the brain creates flavor and why it matters (Columbia University Press, New York 2012).
(Fysiologische benadering van proeven) - Spikerman, Richard, Internationale cocktails & longdrinks, meer dan 700 originele recepten (Zomer & Keuning Boeken, Ede 1992).
(Productinformatie-cocktails) - Verhoef, B., Bierencyclopedie (Rebo Productions, Lisse 1997).
(Productinformatie-bier) - Verstraaten, Willem, Atlas van het Nederland gedistilleerd, actualiteit en historie van een nationaal cultuurprodukt (Nederlands Gedistilleerdunie, Utrecht 1995).
(Nederlandse sterke drank - Werumeus Buning, J.W.F, Een boekje van den wijn (Haarlem 1936)
(Wijn, begin 20e eeuw) - Wilson, Thomas M. (ed.), Drinking cultures (Berg, Oxford en New York 2005).
(Drinkcultuur) - Zyl, Philip van (ed.), Platter’s South African Wines 2010, the guide to cellars, vineyards, winemakers, restaurants and accommodation (John Platter Wine Guide, Hermanus 2010).
(Zuid-Afrikaanse wijn)