Trots en blij: Charlotte en ik gaan weer de serie lezingen over culinaire geschiedenis doen voor de Illustere School van de Universiteit van Amsterdam. 29 maart – 3 mei, allemaal woensdagmiddagen. Dat wordt weer smikkelen en smullen (virtueel)! Het programma:
- 29 maart en 5 april: Introductie in de culinaire geschiedenis van West-Europa (met uitstapjes daarbuiten). Een overzicht van de prehistorie tot het heden, door Onno Kleyn.
- 12 april: Eten op zee. Van middeleeuwse koggeschepen tot de marine in de 20ste eeuw: hoe kookte men op de woeste wateren? door Charlotte Kleyn.
- 19 april: ‘Laat ons voedsel medicijn zijn, en ons medicijn ons voedsel’ (Hippocrates). Over de voor ons soms vreemde opvattingen over voedsel en gezondheid door de eeuwen heen, door Onno Kleyn.
- 26 april: Het eten van pelgrims en soldaten, door Charlotte Kleyn.
- 3 mei: ‘De ziel van de Italiaanse keuken’. Pasta en pizza, olijfolie en wijn, hoe heeft de gastronomie van Italië haar vorm gekregen? door Onno Kleyn.
Inschrijven kan hier.