Wat doen de Chilenen het toch goed! Neem nou deze Isla Negra (en dat bedoel ik letterlijk). Die heeft alles wat je van een chardonnay verwacht, ras, uitbundig fruit met een mooi randje vers eikenhout, en een sappige, perfect uitgebalanceerde smaak. Menige bourgondische wijnboer mocht willen dat hij alles zo op een rijtje kreeg. En als dat zo was, vroeg hij er beslist meer geld voor…
Nou ja, het is wel begrijpelijk. De Valle Central heeft lagere kosten dan de Bourgogne, grond, arbeid en zo meer. Maar voor ons maakt dat niet uit. Voor ons is belangrijk dat de zalm, een vette vis, in Loethe Olthuis’ Weekendrecept van vandaag een knisperig fris kantje krijgt door de daslook, de geitenkaas en de rucola. Bij elkaar een uitgebalanceerde smaak. En kijk, daar is die wijn weer, rond en fris tegelijk. Past bij meer dan zalm met pesto, dat moge duidelijk zijn. Een wijn om liefdevol op te nemen in je eigen assortiment huiswijn.
Verkrijgbaar
Coop, Hoogvliet, DirckIII, Dekamarkt, 4,99 euro.