Ja hoor, ik deed het weer eens: een webadres fout vermelden in een artikel. Het ging om de Oostenrijk- en Hongarijespecialisten imperialwijnkoperij.nl (en zo is het correct!), die ik onvindbaar maakte bij de beschrijving van de prachtige rode wijnen van Heimann en Weninger. Bezoek hun site vooral eens.
Het is niet voor niets dat ik het nu vermeld, want vandaag staat Hongarije opnieuw in het zonnetje. Dit keer gaat het om druivenwater van Gróf Degenfeld in Tokaj. Inderdaad, dat is het dorp dat beroemd is geworden door de Tokaji Aszú, de flamboyant zoete wijn waar in voorbije eeuwen tsaren, koningen en keizers opgewonden van raakten. Hij bestaat nog steeds, smaakt net zo nobel als weleer, maar de markt voor zoet wordt kleiner en kleiner. Gravin Degenfeld en haar man maken daarom ook droge wijn, biologisch nog wel, en dat doen ze goed. Kijk eens naar de Muscat 2015, schaterend van ananas en peer en dat kenmerkende, inpakkend muskatige. Nog lekkerder is de Hárslevelü (‘lindenblad’ – de naam van de druif) 2015, met bloemetjes en wat harsigs in de geur, rond en breed van smaak met een lekker bittertje.
Gróf Degenfeld Hárslevelü 2015, Tokaj
Gróf Gégenfeld Muscat 2015, Tokaj
Tokajwijn.nl, beide wijnen € 9,95
Prijs/kwaliteit 8+
2 reacties op “Gróf Degenfeld, Tokaj”
Beide wijnen van Grof Degenfeld en nog veel meer Tokaji te proeven op de Tokajwijn Open 2018 op zaterdag 1 december in Groningen. Inschrijven kan gratis op https://www.tokajwijn.nl/wijnproeverij-groningen/
Gróf Degenfeld Hárslevelü 2015, Tokaj, was voortreffelijk met Vegan couscous, schot in de roos