Smaakvertellingen | Voorpagina

Doe mee: masterclasses over Rijp!

Vers, vers, vers, consumenten denken al snel dat vers de belangrijkste kwaliteit van eten is. Verse vis, verse groenten en zelfs vers vlees. Onzin! Gerijpte zaken zijn dikwijls lekkerder en interessanter. Bioloog René Zanderink en ik gaan op zoek naar de zinderende heerlijkheden van rijpe zaken – we willen er zelfs een boek over schrijven – en organiseren daarom een serie proeverijen voor iedereen die mee wil doen. Help ons, proef en deel je bevindingen op 1 en 15 mei en 19 juni. Op het programma: kazen, hammen, geblikte sardientjes, cider, sherry en andere wijnen, eaux de vie, umami, informatie, inzicht en een heleboel plezier. Je aanwezigheid en inbreng worden hogelijk op prijs gesteld. Klik hier om kaartjes te bestellen. Helaas moeten we een bijdrage in de kosten vragen, want sponsoring (anders dan die van René en mij, vooral in tijd), is beperkt. Maar je krijgt er fantastische ervaringen voor terug! Plaats van handeling is het roemruchte Kaasfort Amsterdam tussen Assendelft en Beverwijk, onderdeel van de Stelling Amsterdam. Heb je vragen, mail me. Kun je deze activiteit verder roeptoeteren, doe dat!

Op 3 november 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.