Literatuur: woordenboeken

  • Blanchet, Philippe en Claude Favrat, Dictionnaire de la cuisine de Provence (Editions Bonneton, Parijs 1994).
    (Woordenboek van de Provençaalse keuken)
  • Dumoulin, Tony, Gastronomisch woordenboek Frans-Nederlands(Zomer & Keuning, Ede en Antwerpen 1992).
  • Kleyn, Onno, Culinair reiswoordenboek Frankrijk (Van Dishoeck, Houten 2008).
    (Culinaire vertaalgids F-NL en NL-F)
  • Kleyn, Onno, Culinair reiswoordenboek Italië (Van Dishoeck, Houten 2008).
    (Culinaire vertaalgids I-NL en NL-I)
  • Kleyn, Onno, Culinair reiswoordenboek Spanje (Van Dishoeck, Houten 2008).
    (Culinaire vertaalgids Sp-NL en NL-Sp, en Catalaans-NL en NL-Catalaans)
  • Piccinardi, Antonio, Dizionario di gastronomia (Dizionari Rizzoli, Milaan 1993).
    (Italiaans culinair woordenboek)
  • Spreeuwenberg, Liesbeth, Culinair woordenboek Engels-Nederlands (Atlas, Amsterdam en Antwerpen 2004).

Op 17 maart 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.